Cupa STOKEL ediția a IV-a, 15-18 Iunie 2023

Cupa STOKEL ediția a IV-a, 15-18 Iunie 2023

Organizator : Clubul Sportiv STOKEL
Locul de desfasurare: iazul BILA 2
Perioada: 15-18 iunie(72 ore joi-duminica)
Echipa: 3 pescari cu drepturi depline

Clasament: Cantitate/Calitate 5 pesti
Persoana de contact pentru detalii suplimentare: Adrian Ilinescu 0722529569


Locuri : 24 /
impartite in trei sectoare valorice de cate 8 locuri

Premii

LOCUL I    General   7000 RON  + cupe
LOCUL II   General   5000 RON  + cupe
LOCUL III  General   3000 RON  + cupe
CAPTURA                     1000 RON  + cupe

 

*Premiile nu se pot cumula (premiul pentru captura concursului se acorda celui mai mare peste din concurs si nu secumuleaza cu alt premiu).

*Premiile raman valabile la ocuparea celor 24 de locuri.

*Avansul in valoare de 700 de lei trebuie achitat pana la data de 1 aprilie

*La inceputul concursului, pentru ca echipele sa nu paraseasca festivitatea de premiere, se va  achita suma de  50 RON/echipa iar la finalul concursului, vom organiza  o extragere cu numarul standului castigator care isi va insusi premiul. Toata suma cumulata va fi un premiu.

 

Clasament

 

Cantitate – Calitate din cei mai mari 5 Pesti.

Captura   – Nu se cumuleaza cu un alt premiu.

 

Balta va fi impartita in trei sectoare A, B si C .Pe fiecare sector vor fi intocmite doua clasamente separate, unul bazat pe calitate si unul pe cantitate.

Se vor aduna punctele din ambele clasamente.

In caz de egalitate de puncte, departajerea se face dupa cantitate si apoi, dupa cel mai mare peste.

Pentru inscriere se plateste avans minim 700 lei pana pe data de 01 aprilie 2023. Avansul nu se returneaza in caz de neprezentare a echipei la concurs. Diferenta se poate plati ulterior, sau pe balta.

Concursul incepe joi 15 iunie la ora 12 si se termina duminica 18 iunie la ora 12 (daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui).

Prezenta pe balta se face joi, 15 iunie ora 9.00.

Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor (extragerea numarului de tragere se face in ordinea efectuarii platii taxei de participare, apoi se trag standurile). Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.

Intre orele 10.00- 12.00 – accesul in stand, camparea si asezarea lansetelor pe suporti, pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi.

Ora 12 start concurs.

Regulament

===============  Stokel Editia a IV-a ==============

 1. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 – 18:00.
 2. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi balta de concurs cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul administratiei baltii.
 3. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
 4. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de toti concurentii si de arbitri.
 5. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 15) si a sprayului dezinfectant.

Salteaua de primire va fi pusa la dipozitie de catre administratia iazului Bila 2.

 1. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
 2. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la finalul concursului. Arbitrii au obligatia sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

NADIREA

 1. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
 2. Nu se poate folosi nada vie. Pentru nadire este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
 3. Bulgarii de mixuri preparate si lansate trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm.
 4. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, racheta de nadire, spomb-ul, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Este interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
 5. Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 60mm si o lungime mai mare de 200mm.
 6. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire) de la ora 18:00 pana la ora 09:00.
 7. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
 8. Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.
 9. Este interzisa detinerea de nada sau momeala vie in interiorul standului.

PESCUIT

 1. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa. Dimensiunea minima a firului de pescuit este de 0,25mm.
 2. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.
 3. Se poate pescui cu plumb, plumb pentru pasta si momitor.
 4. Pentru protejarea capturilor este obligatorie momeala pe fir de par.
 5. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
 6. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu se puncteaza.
 7. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m.
 8. Toate capturile se elibereaza cu grija dupa cantarirea de catre arbitru.
 9. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.

26.Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.

 1. Nu este permisa intrarea in apa a concurentilor, decat pana la nivelul genunchilor si doar pentru scoaterea pestelui.
 2. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.

CANTARIREA

 1. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur).
 2. Se cantareste orice peste din speciile punctabile cu greutatea mai mare de 1,5 kg.
 3. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului administratiei sau organizatorului. De asemenea nu se vor retine pestii vizibil mai mici de 1,5 kg.
 4. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile sau peste mort.
 5. la prima abatere, echipa este depunctata cu 1 PUNCT la clasamentul general si plateste administratiei pestele conform regulamentului baltii;
 6. la a doua abatere echipa este eliminata din concurs si plateste administratiei pestele, conform regulamentului baltii.

Capturile in pericol sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor cantari si elibera pestii in cauza.

 1. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav din vina pescarilor, echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele, conform regulamentului baltii.
 2. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
 3. La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Completarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
 4. Pe foile de arbitraj confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri se face prin stampila sau semnatura.

37.a. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator la sedinta tehnica.

Cu o jumatate de ora inainte de cantarele oficiale precum si in timpul acestora, nu se fac cantariri suplimentare.

Obligatoriu se va solicita cantarire suplimentara la un numar mai mare de 15 pesti sau la crap cu greutatea mai mare de 10 kg sau la cten cu greutatea mai mare de 8 kg. Daca pestele in cauza nu are greutatea respectiva se va repune in sac pana la urmatoarea cantarire.

37.b. Se pastreaza cate un singur peste intr-un singur sac de pastrare.

 1. c. Daca echipa pastreaza mai mult de 15 pesti la un cantar si prezinta peste neviabil sau mort, atunci echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele conform regulamentului baltii.

37.d. Sacii de pastrare cu pesti in ei, se vor tine scufundati in apa pe toata lungimea lor.

 1. Fiecare cantarire la o echipa se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa. Optional poate semna si un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
 2. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune.
 3. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantare ulterioare.
 4. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
 5. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
 6. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

SANCTIUNI

 1. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 28, 31, 32a, 37b, 37d, 39.
 2. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 9, 11, 16, 17, 18, 25, 32b, 33, 34, 37c, 40.
 3. Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 2 puncte la clasamentul general si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment, cu exceptia punctelor 32b, 33

PUNCTAJ

 1. Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe si se alcatuieste clasamentul pe CANTITATE.

Se puncteaza cantitatea de peste rezultata din suma celor mai mari 5 pesti si se alcatuieste clasamentul pe CALITATE.

Clasamentul general se alcatuieste pe baza sumei punctelor obtinute in aceste 2 clasamente.

In caz de egalitate de puncte, castiga echipa cu cea mai mare cantitate de peste si apoi, dupa cel mai mare peste.

 1. Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea punctajului echipei dupa afisarea clasamentului final. Sunt admise contestatiile scrise care sunt insotite de copiile fiselor de arbitraj si care se fac in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.

CONTESTATII

 1. Contestatiile privind deciziile de arbitraj se formuleaza in scris catre coordonatorul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei contra unei sume de 200 lei. Organizatorul va analiza contestatia. Pentru constestatie neintemeiata suma nu se restituie.

Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

ARBITRAJ

 1. Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
 2. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.
 3. Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acestuia la verificari si eventualele contestatii.
 4. Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
 5. Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
 6. Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.

DISPOZITII FINALE

 1. Programul desfasurarii concursului si regulamentul de concurs si de arbitraj se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
 2. Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre directiile de pescuit marcate pe standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
 3. Participarea la concurs implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
 4. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste, daca au trecut mai mult de 24 ore. Administratorul isi rezerva dreptul de a intrerupe activitatea de pescuit in cazuri de vreme nefavorabila.
 5. In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri. In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.

Clubul Sportiv STOKEL sau administratia Bila 2 nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente nedorite.

In caz de eveniment / accident va rugam sa apelati numarul unic pentru situatii de urgenta 112, precum si la seful echipei de arbitri.

Prin inscrierea la concurs, participantii isi exprima in mod expres si neechivoc consimtamantul ca organizatorii, prin personal autorizat, sa prelucreze datele cu caracter personal, care sunt oferite în legatura cu evenimentul, precum si sa colecteze si sa prelucreze datele concurentilor în acest scop.

Prin inscrierea la concurs, participantii confirma că au fost informati in legatura cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale („G.D.P.R.” – General Data Protection Regulation), adoptat de Parlamentul European in aprilie 2016, care se refera la protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ca li s-a adus la cunostintă drepturile prevazute de acest Regulament privind protectia datelor cu caracter personal si responsabilitătile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Organizator STOKEL Fishing Club

E-mail: stokelfishing@gmail.com 

Tel: 0722.529.569 / 0722.403.596 / 0748.010.989

Event Details

Organizer : STOKEL Fishing Club

Start Date : 2023-06-15

End Date : 2023-06-18

Time : 72 ore

Event Venue

Venue : Izaul Bila 2

Address : Sat Naipu, comuna Ghimpați, județul Giurgiu.